Skapande med lilleman

Idag har vi roat oss med hemma pyssel - Adrian är ingen liten bebis längre och eftersom han är hemma på heltid måste jag se till att han får göra pedagogiska saker. Skapande är viktigt, barn lär sig och utvecklas jätte mycket genom det. Gipsfigurer, trolldeg & målafärg är saker vi brukar använda, jag älskar pyssel och det gör kidosarna här hemma också. Jag är jätte dålig på att dela med mig av vad jag och Adrian gör de stunder vi är ensamma, förutom att promenera med hundarna, leka eller handla så är det mycket ritande, byggande med lera osv, skapande helt enkelt! 
 
Idag fick lilleman vara med och göra i ordning trolldeg, jag la ner ingredienserna i en bunke och han rörde ihop det! (2,5 dl mjöl, 1 dl salt, 1 dl vatten & en skvätt olja). Han var så nöjd & stolt när han satte sig vid bordet och började rulla "korvar" utav degen. Efter det ville han måla så vi tog fram den sista gipsfiguren, Ior & rörde ihop gips till nya som nu ligger på tork, sedan målade han den lite innan han gick över till att utforska färgen, först med pensel och svamp, sedan händerna och tillslut fötterna också. Jag passade på att visa honom hur man gör en hand och fotavtrycks älg - det var roligt det! 
 
När vi var klara behövde både stol, bord, mamma & Adrian tvättas - tur att det är lätt att tvätta bort barnfärg haha. (& mycket bilder blev det)
 
 
 
 
 
 
 
Adrian, Pyssel, Vardag | |
#1 - - Therese Bjärstig:

Åhhh kul, å blir fina minnen! Borde göra nått liknande med mina barn, var ett tag sedan sist ochdet är ett fint sätt att dokumentera hur de växer och skapa minnen! :-D Ha en fin helg!

#2 - - Anonym:

Mysigt!

#3 - - Sanna:

Coolt med fot och handavtrycket som blir ett älg huvud! Måste testa det :)

#4 - - Amanda [SPONTAN]:

Åh så roligt :)

#5 - - Tess:

Ni ser ut att ha det så bra och dina barn verkar ha fått en mamma i världsklass ska du veta! Puss <3

#6 - - Johanna - A dream as a model ♥:

Så härliga bilder! Och kul med lite pyssel :)

Svar: Åh tack, verkligen kul att du tycker det :D

#7 - - Frida:

Vilken otroligt söt son du har! Ögonen är ju så fina!

#8 - - Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo:

Åh du får gärna dela med dig av pyssel i framtiden. Jag har ju en på 2,5 och en 5,5 år och de är svårt att få ihop något som passar båda två.

#9 - - Sara N:

så mysigt =)

#10 - - fotografvesna.se:

ååh vilka ögon, så fin

#11 - - Amanda:

Har ni några planer på att han ska börja på dagis? :)
När börjar man skolan i Spanien? är det som i Sverige, att man börjar när man är 6år? :)

Svar: Vi funderar men skolan börjar när dom är 3 år så det är bara 1 år det handlar om.. Väger över om det är värt det eller inte eftersom "dagis" inte hänger ihop med skola på samma sätt här. Och då fick du svar på fråga 2 & 3 i samma haha, nej man börjar MYCKET tidigare här, det är därför både Adam & Alisha går i skolan redan! :)
Caroline Bergström

Upp