Flytta till Gran canaria

Jag får ofta frågor om varför vi flyttade ner hit till Gran Canaria & hur man går till väga om man vill göra samma sak så jag tänkte berätta lite om det nu..


Att flytta utomlands till något varmt land har alltid varit en dröm för mig & jag hade helt enkelt turen att träffa någon med samma dröm, vi började med att flytta ner på prov i 6 månader medan mannen tog ut föräldraledighet för Adrian & efter det blev vi helt enkelt kvar. Vi började med att hyra en bungalow genom en familj i Sverige (stort misstag eftersom det visade sig vara mycket dyrare) & sedan när vi bestämde oss för att stanna hitta ett hus. Jag kan inte säga att boende är dyrt men precis som på de flesta platser så beror det på vad för område man väljer, vad man vill ha nära osv. Turist områden är dyrare än andra områden ex.


För att arbeta här nere behöver man NIE-nummer, det är typ spanskt personnummer som även behövs för andra saker som att teckna internet osv. Men framför allt för att få jobba här. Det gör man hos polisen med hjälp av sitt pass, spanska är bra att kunna i det läget eftersom få pratar engelska och dokument ska fyllas i. Mer angående jobb är svårt att svara på, allt hänger ju på vad man har för erfarenheter & vad man vill arbeta med men Turismen är det största området så olika hotelljobb, restaurang/bar jobb av olika slag osv. är nog det lättaste att hitta.


Barnen (utom Adrian som ska vara hemma 6 månader till) går i spanska skolan & pratade ingen spanska den dagen de började skolan, det tog dom ca 1 vecka att lära sig språket & idag pratar dom flytande spanska. Vi kunde ingen spanska när vi kom ner men idag förstår & klarar oss rätt bra på vad vi lärt oss, inte så bra som barnen men tillräckligt för att klara oss och iom att Adam har läxor med sig hem lär jag mig nytt hela tiden haha.. Svenska skolan finns här nere men jag har inte hört något bra om den och kände att barnen borde komma in bättre i språket genom att gå i den spanska skolan, och jag är jätte nöjd med det!

 

 
Frågor och svar, Gran Canaria | |
#1 - - Nina:

En vecka att lära sig spanska! Galet :D

#2 - - Josephine Borgström:

Vad roligt att läsa som andra som också valt att flytta utomlands. Det är inte så svårt som många tror. Själv har jag flyttat till Malta med min bättre hälft och trivs som fisken i vattnet. :)

Lycka till med graviditeten, kram

Upp