Vem är den där Caroline?

Jag har fått förfrågan om jag kan skriva ett litet inlägg om mig själv och hur vi hamnade här på ön, det finns ett par liknande inlägg någonstans i arkivet men jag orkar inte leta så här kommer det ett nytt lite djupare;


Vart ska jag börja? Vem är den här bloggande, blivande 4 barns mamman?


Jag är uppvuxen i Botkyrka, söder om Stockholm, min biologiska pappa fanns där till och från under mina tidiga år, han missbrukade och det slutade med att jag var livrädd för honom och vägrade åka dit (innan han gick bort), min mamma där emot fanns alltid vid min sida och gav mig en trygg grund trots det, jag kan inte säga något dåligt om min uppväxt, hon tillsammans med min mormor & morfar gav mig allt jag behövde och mer! 


Min morfar har så länge jag kan minnas arbetat med foton, inte på samma sätt som jag gör idag men där ifrån kommer nog mitt stora intresse! Han var den som köpte min första analoga kamera och uppmuntrade mig till att fota, han gav mig små uppgifter (som att fota vardagssaker) & framkallade alla mina rullar med bilder på allt och ingenting. Det var även där jag fick min första digitala kamera som jag släpade med mig vart jag än gick! Jag älskar att fota, allt, planerade fotograferingar minst lika mycket som spontana foton på barnen som leker.


Jag var väldigt skoltrött redan i slutet på grundskolan men efter mycket om och men så lyckades jag klara alla ämnen och komma in på gymnasiet, det gick dock sämre och slutade med att jag hoppade av under sista året. Då hade jag även träffat Adams pappa & ja sen kom Adam och den historien gick inge vidare (jag tänker inte gå in på det nu men det finns inlägg om det under kategorin ”Bara Caroline”) mitt i allt kaos som kom med det så träffade jag T, han kom att bli ett stort stöd för mig och hjälpte mig massor genom att följa med på förhör, skjutsa till möten och bara lyssna & på den vägen gick det.


Enda sedan jag var liten har jag drömt om att lämna Sverige, USA var stora drömmen, varför vet jag inte.. Men jag har alltid avskytt slask och kyla och där är en liten del till varför jag sitter här idag. Jag hade turen att träffa någon med samma dröm om att bo i ett varmare land, vi landade här den 1 september 2012, då Adrian bara var några månader, ingen av fått jobb här eller liknande utan vi valde bara att ta en lång semester (6 månader närmare bestämt) undertiden som T tog ut föräldraledighet och sedan blev vi kvar, T började jobba, vi hittade ett hus, barnen började i skolan (från 3 år här), vi skaffade hund och allt flöt på.


Nu väntar vi bebis nummer 4 som är beräknad att komma 2 april i år & med det startar en helt ny resa, att vara gravid här borta är inte alls detsamma som i Sverige, läkarbesök, ultraljud osv är upplagt helt annorlunda & jag kan bara gissa på att förlossningen också kommer att bli annorlunda.  Men det är ett äventyr vi ser framemot!


 
Bara Caroline | |
#1 - - Elin:

spännande att bara chansa och åka på en lång semester! :)

#2 - - Ellen:

Intressant läsning och överlag intressant att läsa om ditt/ert liv där nere :)

#3 - - Erika- familjeliv, träning och inredning:

Roligt att läsa lite om din bakgrund. Häftigt att ni bara drog iväg sådär. Tänk vad bra det blev! :) Kram!

#4 - - Birgitta S:

Hej!
Vad bra att få reda på lite hur du hamnade på GC jag började att läsa din blogg då jag sökte på GC bloggar då jag älskar den ön och har varit mkt där tidigare i livet tyvärr har jag inte varit där sen 2011. Jag tänka mig att vänta barn och sjukvård är annorlunda men det skall nog ordna sig du och din partner har fixar så mkt redan nu på resan att byta land så det går nog bra. Hur går det med att lära sig ett nytt språk? det är nog en stor utmaning jag tyckte att jag kunde hanka mig fram ganska ok för 10 år sen även om det blev mkt teckenspråk och sen blanda in engelska mellan varven men nu skulle jag inte fixa det. Måste vara knepigt när man är gravid och är på läkarbesök??
Lycka till med bebisen och tack för en bra bogg med fina bilder!

Svar: Det är inte det lättaste med språket, speciellt inte nu när jag måste vara hemma och vila. Men min barnmorska förklarar och visar med stort tålamod så att jag ska förstå och man lär sig nytt hela tiden :) Tack så jätte mycket!!
Caroline Bergström

#5 - - Malin:

Du är så vacker! Och vilken lycka att endast ha gått upp de kilo du gjort.
Kul att följa dej/er i bloggen och jag tycker du är en fantastisk fotograf!! Heja din morfar :)
/ Malin
malinedlund.blogg.se

#6 - - Caroline:

Har läst din blogg ett tag och förstår att det måste va härligt att bo där. Slippa denna tråkiga vinter här i sverige.
Du har otroligt söta barn, blir lite nyfiken på vem T är, du har väl aldrig lagt ut en bild på din sambo? Eller han kanske har sagt ifrån om det.
Tack för en bra blogg och ser fram emot att få se lilla bebisen sen :)

Svar: Nja T är inte så förtjust i att bli fotad, finns ett par bilder där han är med, men det är väldigt få och jag har ingen aning om vart i bloggen riktigt heller.. Det är mest såna där han är med barnen och "råkat" komma med :)Tack snälla, så kul att höra att den gillas!!
Caroline Bergström

#7 - - Anonym:

Va kul att få veta lite mer!!

#8 - - Linda:

Vad roligt att få veta lite mer om dig, kikar in här ibland och tycker du har sån fin blogg. Har dock aldrig förstått vem som är din dotters pappa? Är det samma som Adams?

Upp